‹ Terug

Paardenverzorging - NHA

Niveau:
Dierenverzorging
Duur:
6
Lesgeld totaal:
€ 243,00

Ga naar Paardenverzorging voor actuele (en meer) prijzen en aanbiedingen.

Cursus Paardenverzorging: leer alles over paarden en pony's verzorgen Dressuur, springen, rennen of tochten door bossen en over stranden: paardrijden. Wat heeft een paard eigenlijk nodig? Welke voeding is het beste? Leer alles wat er te weten is over paarden en pony's. Volg de cursus Paardenverzorging. Of het nu gaat om dressuur, springen, mennen of buiten rijden: paardrijden begint met de basisbeginselen. Vragen die aan bod komen zijn: Wat is de juiste zithouding op een paard? Hoe tuig je een paard op? Hoe tuig je een paard af? Hoe zie je of een paard gezond is? De cursus behandelt de meest voorkomende aandoeningen. Leer alles over inenten, ontwormen en hoefverzorging. Hoe verzorg je renpaarden? Wat eten paarden? En geef je een paard waarmee je af en toe recreatief door het bos rijdt hetzelfde eten als een renpaard waarmee je wedstrijden wint? Of het nu gaat om recreatief paardrijden, rijden in wedstrijdverband of om een andere tak van de hippische sport: de cursus Paardenverzorging is geschikt voor iedere paardenliefhebber. Rassen en hun bijzonderheden Leer de verschillende rassen en hun eigenschappen kennen. De cursus biedt een overzicht van de herkomst van paarden. Hoe corrigeer je paarden? Hoe bouw je een band op met een paard? Wat doe je als je naar links wil en je paard galloppeert naar rechts? Hoe houd je een steigerend paard onder controle? Leer de fijne kneepjes van paardengedrag kennen. Van werken met paarden je beroep maken? Dat kan. In de cursus maak je kennis met verschillende paardenberoepen en krijg je een overzicht van mogelijke opleidingen en diploma?s. Met gratis fotoboek Van meer dan 400 bladzijden.

Over

De NHA is één van de grootste scholen voor thuisstudies in Nederland. Sinds haar oprichting, ruim 80 jaar geleden, volgden naar meer dan 2 miljoen mensen een cursus en opleiding van NHA.

Erkende MBO en HBO Diploma's
Hogeschool NHA (voor HBO opleidingen) is erkend door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen als rechtspersoon Hoger Onderwijs. Daarnaast vallen de MBO-opleidingen ook onder de Wet Educatie Beroepsonderwijs (WEB. Voor erkende MBO als HBO diploma's zit je dus goed bij NHA.

https: