Gezondheidspsychologie

‹ Terug

Gezondheidspsychologie - NHA

Niveau:
Psychologie
Duur:
2
Lesgeld per termijn:
€ 539

Ga naar Gezondheidspsychologie voor actuele (en meer) prijzen en aanbiedingen.

Zie verbanden tussen gezondheid, ziekte en gedrag: volg de cursus Gezondheidspsychologie op HBO-niveauWaarom raakt de ene mens verslaafd aan roken en de ander niet. Hoe laat je mensen de medicijnvoorschriften opvolgen? Hoe weet je of een medewerker op de juiste plek optimaal rendement heeft? De gezondheidspsychologie onderzoekt wat mensen beweegt en immobiliseert. In de cursus Gezondheidspsychologie leer je meer over de psychologische kant van alles wat met gezondheid te maken heeft. Bijvoorbeeld: hoe beleven mensen hun ziekte? Welke psychologische aspecten spelen een rol bij ziekte en gezondheid? Hoe ziek word je van een burn-out? Hoe ga je om met een chronische ziekte? Welke verbanden zijn er tussen gezondheid, ziekte en gedrag? Klopt het dat mensen sneller genezen als ze?lekker in hun vel zitten?? Schakel tussen arts en patiƫnt Van de invloed die stress heeft op ziekte tot meten van pijnbeleving: de gezondheidspsycholoog is een schakel tussen artsen en patiƫnten. Waar werken gezondheidspsychologen? Van ziekenhuizen tot instellingen voor geestelijke gezondheidszorg, maar ook als adviseur van organisaties. Zo werkt studeren bij NHA

Over

De NHA is één van de grootste scholen voor thuisstudies in Nederland. Sinds haar oprichting, ruim 80 jaar geleden, volgden naar meer dan 2 miljoen mensen een cursus en opleiding van NHA.

Erkende MBO en HBO Diploma's
Hogeschool NHA (voor HBO opleidingen) is erkend door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen als rechtspersoon Hoger Onderwijs. Daarnaast vallen de MBO-opleidingen ook onder de Wet Educatie Beroepsonderwijs (WEB. Voor erkende MBO als HBO diploma's zit je dus goed bij NHA.