Essentials of Shell Scripting

‹ Terug

Essentials of Shell Scripting - ICT trainingen

Niveau:
MBO+
Duur:
8
Lesgeld per termijn:
€ 149

Ga naar Essentials of Shell Scripting voor actuele (en meer) prijzen en aanbiedingen.

In deze online Shell Scripting cursus leer je meer over hoe je scripts moet maken om processen in een Linux- of Linux-achtige omgeving te automatiseren .Ga aan de slag met het maken, uitvoeren en beheren van Bash-scripts en het gebruik van variabelen en functies.Vervolgens leer je hoe je de flow binnen een Bash-script kunt regelen met behulp van condities en loops. Je leert meer over geavanceerde functies en mogelijkheden van strings, numbers en arrays.Tot slot leer je hoe je expect, rsync, and ssh/scp gebruikt om scripts te maken voor het automatiseren van processen.Onderwerpen die aan bod zullen komen zijn interrupts, signalen, externe commands, indicatoren, back-ups, ksh en csh shell omgevingen en nog veel meer.Uw resultaatJe bent bekend met hoe je scripts moet maken om processen in een Linux- of Linux-achtige omgeving te automatiseren.DoelgroepSoftwareontwikkelaar, SysteembeheerderInhoud cursusHoofdstukkenIntroduction to Bash ScriptingBash Scripting Flow Control and Data TypesBash Advanced Scripting and File I/OAutomation Using Bash and ExpectMeer informatie?Kijk op onze website voor gedetailleerde lesinhoud en schermafbeeldingen van deze training.Onbeperkt leren voor een vast bedrag per maand?Naast losse trainingen bieden wij ook IT kennisabonnementen aan waarmee je onbeperkt kan trainen voor een vast laag bedrag per maand. Zie voor meer informatie onze website onder Onbeperkt Leren.

Over

icttrainingen.nl is gespeciliseerd in trainingen voor IT-medewerkers en -managers. Met kwalitatief hoogwaardig lesmateriaal hou je je kennis en certificeringen uptodate. Omdat alle trainingen 100% online zijn heb je geen reistijd en wordt je niet opgesloten in een trainingsruimte. Je studeert bovendien waar en wanneer je maar wil. En in je eigen tempo. Je kunt dus sneller door bij onderdelen die je al beheerst en meer tijd nemen bij de onderdelen die je eigen wil maken.

icttrainingen.nl voor organisaties
icttrainingen.nl richt zich op bedrijven en organisaties met veel IT-medewerkers en/of waar IT van groot belang is voor de "core business". Binnen een op maat gemaakte online leeromgeving heb je als manager op ieder moment inzicht in de voortgang van de cursisten en beheer je de budgetten. De trainingen zijn bovendien tot 80% goedkoper dan vergelijkbare klassieke trainingen. Dus wordt er gewerkt met Microsoft, Cisco, Oracle, Prince2 etc.? Kies dan voor icttrainingen.nl.

icttrainingen.nl logo