‹ Terug

Medische Terminologie - NHA

Niveau:
Gezondheidszorg en welzijn
Duur:
6
Lesgeld totaal:
€ 183,00

Ga naar Medische Terminologie voor actuele (en meer) prijzen en aanbiedingen.

Spreek de taal van artsen en verpleegkundigen. Leer medische terminologie Hoor en lees je vaak medische termen zoals acute buik, delier en sub-cutaan? Of lijkt het alsof anderen alleen nog maar Latijn spreken? Tijd om de kennis van medische terminologie bij te spijkeren. Heb je regelmatig contact met een arts, verpleegkundige, fysiotherapeut, apotheker en / of Mensendiecktherapeut? Of je nu beroepsmatig of priv├ę contact hebt met een medisch professional: je ontkomt niet aan vakjargon. Het is de taal die medici spreken. Niet om interessant te doen, wel om zo effectief en specifiek mogelijk te benoemen waar het over gaat. Kennismaken met de medische wetenschap In de cursus Medische terminologie maak je kennis met basisbegrippen uit de medische wetenschap. Je start de cursus met een kijkje in het menselijk lichaam. Je ontdekt hoe organen zijn opgebouwd en hoe belangrijke delen van het lichaam in het Latijn of Grieks heten. Ken de verschillen Wat is het verschil tussen een ziekte, aandoening en syndroom? Je ontdekt het in het onderdeel Pathologie. Hoe komt een arts tot een diagnose? Mag een verpleegkundige ook diagnosticeren? Je krijgt antwoord op deze vragen in het onderdeel Diagnostiek. Kom goed beslagen ten ijs Na de cursus is je Griekse en Latijnse woordenschat flink uitgebreid. En je: kunt verwijsbriefjes lezen en begrijpen; kunt een gesprek met een arts goed volgen; praat makkelijker mee met je collega?s in het ziekenhuis of gezondheidscentrum; googelt gerichter wanneer je een medische vraag hebt; communiceert effici├źnter met een behandelaar of therapeut. Ook handig: tijdens je vakantie in Spanje maak je de arts snel duidelijk dat je oorpijn hebt en dat je denkt aan een?Otitis media acuta?. Wil je uitgebreider kennismaken met de medische wereld? Kies de cursus Medische Kennis Anatomie, Fysiologie en Pathologie. Verrijk je kennis Verrijk je medische vocabulaire en communiceer makkelijker met artsen en andere medische professionals.

Over

De NHA is één van de grootste scholen voor thuisstudies in Nederland. Sinds haar oprichting, ruim 80 jaar geleden, volgden naar meer dan 2 miljoen mensen een cursus en opleiding van NHA.

Erkende MBO en HBO Diploma's
Hogeschool NHA (voor HBO opleidingen) is erkend door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen als rechtspersoon Hoger Onderwijs. Daarnaast vallen de MBO-opleidingen ook onder de Wet Educatie Beroepsonderwijs (WEB. Voor erkende MBO als HBO diploma's zit je dus goed bij NHA.

https: