Fietsenmaker

‹ Terug

Fietsenmaker - NHA

Niveau:
Bouw en techniek
Duur:
6
Lesgeld per termijn:
€ 479

Ga naar Fietsenmaker voor actuele (en meer) prijzen en aanbiedingen.

Opleiding Fietsenmaker: leer fietsen repareren en onderhouden Droom jij van een carrière als fietsenmaker, of ben je fietsfanaat en wil je zelf al het onderhoud aan je geliefde tweewielers kunnen uitvoeren? Van de persoonlijke afstelling van de fiets tot het vervangen van de trapas en het reviseren van het balhoofd: al deze zakenén meer leer je tijdens de cursus Fietsenmaker. Duik in de wereld van de tweewielers en doe kennis op van de verschillende soorten fietsen en het repareren van de onderdelen van de fiets. Met behulp van de opleiding vergaar je alle kennis die nodig is om aan de slag te kunnen als fietsenmaker. Start bij de basis Het mooie van de cursus Fietsenmaker van NHA is dat deze door iedereen gevolgd kan worden. Je begint namelijk bij de basis en vergroot jouw kennis stapsgewijs. De opleiding is zeer geschikt wanneer jij de ambitie hebt om beroepsmatig aan de slag te gaan als fietsenmaker. Na afronding van de opleiding kan eenieder bij jou terecht voor advies of een fietsreparatie. Je bent ook aan het juiste adres wanneer je uit persoonlijke of hobbymatige interesse meer wil weten over het repareren en onderhouden van fietsen. Jouw geliefde (race)fiets kun je straks gewoon zelf onderhouden en repareren. Wat is het doel van de cursus fietsenmaker Tijdens de cursus Fietsenmaker doe je kennis op over het uitvoeren van onderhoudswerkzaamheden, reparaties en het persoonlijk afstellen van fietsen. Je maakt kennis met de diverse onderdelen van de fiets, en hoe je deze onderdelen kunt repareren en vervangen. Je leert alles over de verschillende typen remmen en hoe je kunt herkennen of een rem aan vervanging toe is. Ook het inkorten en verstellen van de ketting en het verhelpen van een zijdelingse slag in het wiel zijn werkzaamheden die je leert tijdens de opleiding. Ook elektrische fietsen Tegenwoordig heeft elk huishouden weléén of meerdere elektrische fietsen in de garage staan. Dit moderne vervoersmiddel is al bijna niet meer weg te denken uit ons straatbeeld. Om die reden wordt er in de cursus Fietsenmaker ook aandacht besteed aan het onderhouden van elektrische fietsen. Hier is namelijk specialistische kennis voor nodig. Schuilt er een (amateur) fietsenmaker in jou? Na afronding van de opleiding Fietsenmaker ben jij op de hoogte van alle onderdelen van de fiets. Je kunt je eigen werkplek inrichten en mensen helpen bij het onderhouden en repareren van hun fiets. Ook kun je je eigen fietsen onderhouden en repareren. Zo werkt studeren bij NHA

Over

De NHA is één van de grootste scholen voor thuisstudies in Nederland. Sinds haar oprichting, ruim 80 jaar geleden, volgden naar meer dan 2 miljoen mensen een cursus en opleiding van NHA.

Erkende MBO en HBO Diploma's
Hogeschool NHA (voor HBO opleidingen) is erkend door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen als rechtspersoon Hoger Onderwijs. Daarnaast vallen de MBO-opleidingen ook onder de Wet Educatie Beroepsonderwijs (WEB. Voor erkende MBO als HBO diploma's zit je dus goed bij NHA.