Filosofie en Levensbeschouwing

‹ Terug

Filosofie en Levensbeschouwing - NHA

Niveau:
Persoonlijke Ontwikkeling
Duur:
9
Lesgeld per termijn:
€ 229

Ga naar Filosofie en Levensbeschouwing voor actuele (en meer) prijzen en aanbiedingen.

Verruim je wereld met de cursus Filosofie&Levensbeschouwing Wat is de betekenis van het leven? Wat is de waarde van leven? Wat is leven? Als je zeker weet dat er voor deze vragen meer danéén antwoord bestaat, volg dan de cursus Filosofie&Levensbeschouwing. De cursus begint met een introductie in oude godsdiensten. Aanbidding van natuurverschijnselen, geesten of goden. Daarna bestudeer je de filosofische tradities uit India, Iran en China. Je leert hoe Oosterse filosofieën mensen helpen: het juiste doen, de zin van het leven begrijpen. Van Socrates tot Wittgenstein De geschiedenis van de Westerse filosofie begint bij klassieke Griekse filosofen als Socrates, Plato en Aristoteles. Vervolgens beland je bij denkers als Descartes, Schopenhauer, Marx, Kant, Nietzsche, Sartre en Wittgenstein. Streven naar kennis Leer de vakgebieden van de filosofie kennen. Leer wat de filosofie zegt over onder meer de volgende thema's: het streven naar kennis; het verband tussen denken en werkelijkheid; sociale normen en waarden; omgang met- en gedrag van mensen. Tijdens de laatste les vorm je met de opgedane kennis je eigen filosofische standpunten. Zo werkt studeren bij NHA

Over

De NHA is één van de grootste scholen voor thuisstudies in Nederland. Sinds haar oprichting, ruim 80 jaar geleden, volgden naar meer dan 2 miljoen mensen een cursus en opleiding van NHA.

Erkende MBO en HBO Diploma's
Hogeschool NHA (voor HBO opleidingen) is erkend door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen als rechtspersoon Hoger Onderwijs. Daarnaast vallen de MBO-opleidingen ook onder de Wet Educatie Beroepsonderwijs (WEB. Voor erkende MBO als HBO diploma's zit je dus goed bij NHA.