Waarom is Spaans leren zo waardevol?

Spaans is één van de meest gesproken talen van deze wereld. Maar dat is niet alles.


Reden #1: Het is leuk!

Zonder motivatie zal het altijd lastig zijn om je ergens toe te zetten. Laten we dus voorop stellen dat het leren van Spaans daadwerkelijk leuk is. En dat maakt het leren van deze taal al een stuk makkelijker.

Maar waarom is Spaans leren dan zo leuk? Spaans is één van de meest gesproken talen van deze wereld. Naast Spanje wordt er ook Spaans gesproken in het overgrote deel van Zuid- en Centraal Amerika en Spaans kan zo'n beetje gezien worden als de tweede taal in de Verenigde Staten.

Met zoveel mensen die Spaans spreken, is het ook makkelijk om materiaal in het Spaans te vinden. Spaanse boeken, films, noem maar op. Er wacht een hele cultuur op jou welke je nog beter op prijs kunt stellen als je de taal kunt spreken. Het kunnen spreken van Spaans is iets waar je je hele leven plezier van kunt hebben.


Reden #2: Meer inzicht in de Spaanse cultuur

Zoals hierboven ook al deels wordt aangegeven, heeft de Spaanse cultuur toch een behoorlijke stempel achtergelaten op de wereld. Spaanse kunstenaars als Picasso en schrijvers als Miguel Cervantes zijn beter te begrijpen als je Spaans begrijpt omdat je hun werk dan vanuit hetzelfde perspectief kunt bekijken.

Maar ook de Spaanse keuken en de Spaanse dans is overal ter wereld breed vertegenwoordigd. Denk maar aan gerechten als paella en een dans als de flamenco. Daarnaast zijn veel culturen afgeleid van de Spaanse cultuur met als hoofdvoorbeeld de Mexicaanse cultuur.


Reden #3: Beter Engels

Deze reden klinkt niet heel erg logisch. Hoe kun je nu beter worden in het Engels door het Spaans te leren? Als je kijkt naar de stamboom van beide talen, dan is het een stuk minder vreemd. Beide zijn namelijk Romaanse talen.

Omdat beide talen zich op dezelfde tak in de familie stamboom bevinden, komen dan ook veel woorden overeen. Je kunt dus zo via het leren van Spaans je Engelse woordenschat uitbreiden. Hetzelfde geldt overigens ook voor andere Romaanse talen als het Italiaans en het Frans.


Reden #4: Makkelijker en fijner reizen door Spaanstalige landen

Als je op reis gaat door Zuid- en Midden-Amerika, zal de ervaring vele malen anders zijn wanneer je Spaans kunt spreken. Mensen uit deze landen zijn over het algemeen erg gepassioneerd en gastvriendelijk. Wanneer je dus met deze mensen in hun eigen taal kunt communiceren, leer je veel meer over hun land dan wanneer je enkel slechts een blik door de kijkdoos werpt.


Reden #5: Spaans word steeds belangrijker in de zakenwereld

Met de opkomst van de economieën in Latijns-Amerika, neemt het belang van Spaans (en Portugees) ook toe. De zakenwereld springt hier natuurlijk gretig op in omdat zij deze nieuwe doelgroep graag wilt gebruiken.

Het resultaat is dat Spaans op je CV wellicht wel eens een groot voordeel kan zijn als je op zoek bent naar een baan.

Jaap Groenendijk

Jaap Groenendijk

Oprichter en beheerder van Thuisstudie.nl, Abonnement.nl en Proefabonnement.nl.
Geïnteresseerd in een artikel op Thuisstudie.nl over een relevant (studie)onderwerp waar jij veel over weet en met een link naar jouw website? Neem contact op door te mailen naar jaap@thuistudie.nl. Ik informeer je graag over de mogelijkheden en voorwaarden.