• Home/
  • Taalcursussen en opleidingen

Kies de taalcursus die bij jou past

Een nieuwe taal leren spreken kan gewoon vanuit huis en in jouw eigen tempo. Met de online studiemogelijkheden van de bekende opleidingsinstituten kan het feitelijk over waar je internet hebt: in de tuin, in de trein, in de vertrekhal van het vliegveld en in de taxi naar je hotel. Dan kun je ook gelijk in praktijk brengen wat je hebt geleerd.

Taalcursussen zijn er voor iedere taal. En op elk niveau. Van Engels voor Beginners tot HBO opleidingen Engels voor professionele doeleinden. Je vindt op Thuisstudie.nl alle mogelijkheden, zodat je de taalcursus of opleiding kunt kiezen die het best bij jou past.

Voordelen van een thuisstudie voor het leren van een taal

  • Leer een taal waar en wanneer het jou uitkomt
  • Papier, online lesmateriaal en zelfs apps voor de beste leerervaring
  • Enorme keuze voor wat betreft niveau en specialisatie
  • Rond de cursus of opleiding af met een erkend diploma

Populaire taalcursussen en opleidingen

Hieronder vind je de meest populaire talen. Staat er niet tussen wat je zoek? Gebruik dan het menu of het zoekveld hierboven. Met meer dan 30 talen vind je op Thuisstudie.nl (waarschijnlijk) de taal die je zoekt.

Een taal leren op een moderne, effectieve manier

Les yeux, les jeux, les cieux (de ogen, de spellen, de hemelen in het Frans). Het geeft maar aan hoe belangrijk uitspraak is. Alleen de grammatica en woorden kennen, is niet genoeg. Je moet de woorden goed uitspreken en de nuances horen in de uitspraak van een ander. Dat is een van de uitdagingen in het leren van nieuwe taal.

Daarom bieden de professionele aanbieders van taallessen-op-afstand een combinatie van lesmateriaal: op papier, online en apps. En dat alles overzien, gecontroleerd en begeleid door ervaren docenten en 'native speakers'.

Online studieomgeving en apps

Naast papieren lesmateriaal krijg je bij vrijwel alle opleiders toegang tot een uitgebreide online leeromgeving. Online, via je computer of smartphone, luister je naar teksten in de nieuwe taal, ingesproken door moedertaalsprekers. Hierna spreek je ook zelf teksten in. En deze worden gecontroleerd op een uitspraak door een computer en/of een docent.

Verschillende opleiders hebben speciaal voor taalcursussen specifieke studietools ontwikkeld, die je helpen bij het leren van de taal. Een aantal daarvan zijn ook als app te downloaden op de smartphone. Door het leren van papier te combineren met deze moderne hulpmiddelen, kun je echt altijd en overal leren. En heb je de nieuwe taal sneller en beter onder de knie.

Persoonlijke studiebegeleiding

Maar papier en apps brengen je maar zover. Een docent geeft je de persoonlijke begeleiding die de puntjes op i zet. En die je bovendien 'bij de les houdt'. Iemand op wie je terug kunt vallen als je vragen hebt (ook niet-inhoudelijke) of als je moeite hebt gemotiveerd te blijven, is heel belangrijk. En bij alle opleidingsinstituten vind je zo'n persoon. Via de (beeld)telefoon, via chat of per e-mail staat er iedere werkdag iemand voor je klaar.

Flag icons made by Freepik from www.flaticon.com