Veel korting en welkomstcadeaus bij NTI

Profiteer bij NTI NL van mooie kortingen. Zoals 25% korting op alle mbo-opleidingen en maar liefst 50% korting op alle beroepsopleidingen en (taal)cursussen! Daarnaast geeft NTI vaak mooie welkomstcadeaus.

Bekijk hier alle actuele acties van NTI

Welke talen leren Nederlanders het makkelijkst?

Op elke middelbare school worden verschillende vreemde talen gegeven. Naast Engels, Frans en Duits kan er vaak ook Spaans gevolgd worden. Maar scholieren zijn niet de enige die een taal moeten en willen leren. Zo wordt er bijvoorbeeld vaak verwacht dat internationale ondernemers bepaalde talen vloeiend spreken. Het is de ene taal sneller opgepikt wordt dan de andere. De vraag is: welke taal leren wij als Nederlanders het snelst en waarom?

Studieplan introduceert een online leeromgeving

Bij 38 opleidingen introduceert Studieplan een online leeromgeving. Met deze leeromgeving biedt Studieplan een vernieuwde studiemethode aan, wat een uitgebalanceerde combinatie is tussen het fysieke lesmateriaal en een online leeromgeving.

Notities maken met de laptop? Niet doen!

De computer heeft zich de afgelopen decennia op ieder vlak van ons leven ingemengd. Van de desktop computers thuis tot de laptops in de rugzak of tas en de smartphones in je zak, iedereen heeft wel een computer tot haar beschikking.De mogelijkheden van computers zijn enorm. Ook op educatief vlak heeft de computer haar intrede gemaakt. Vandaag de dag is het heel normaal om een collegezaal binnen te lopen en in plaats van 200 gezichten, 200 laptops te zien. Is de laptop echt zo efficiënt in het maken van notities? Dit antwoord kan tegenwoordig met zowel ja als nee beantwoord worden. Maar nee voert de bovenhand.

5 Goede redenen voor een cursus Spaans

Zonder motivatie zal het altijd lastig zijn om je ergens toe te zetten. Laten we dus voorop stellen dat het leren van Spaans daadwerkelijk leuk is. En dat maakt het leren van deze taal al een stuk makkelijker. Maar waarom is Spaans leren dan zo waardevol? Spaans is één van de meest gesproken talen van deze wereld. Naast Spanje wordt er ook Spaans gesproken in het overgrote deel van Zuid- en Centraal Amerika en Spaans kan zo'n beetje gezien worden als de tweede taal in de Verenigde Staten.

Essential TED Talk - Schools kill creativity

Ken Robinson brengt met veel humor en charme een keiharde boodschap: scholen helpen creativiteit om zeep en werken vanuit een keurslijf terwijl we geen idee hebben wat onze kinderen later precies nodig hebben - behalve creativiteit dan... Bekijk deze presentatie op een rustig moment zodat je er voor openstaat en de implicaties even kunt laten bezinken. Want deze zijn er. Voor je kinderen, als je die hebt. Maar ook voor jezelf.

De minder bekende voordelen van een nieuwe taal leren

Steeds meer mensen kiezen ervoor om een nieuwe taal te leren naast Nederlands en Engels. Het leren van ons moedertaal gaat geheel natuurlijk en begint al op jonge leeftijd. Veel Nederlanders leren in de loop van hun leven dankzij de televisie, boeken en computerspellen daarnaast ook nog een tweede taal: Engels. Maar wist jij dat het loont om een derde, geheel vreemde taal te leren? Verschillende onderzoeken hebben uitgewezen dat het spreken van meerdere talen een positieve invloed heeft op de werking van de hersenen. De hersenen van mensen die twee talen spreken zijn op bepaalde vlakken actiever dan mensen die ééntalig zijn opgevoed. Deze voordelen zijn echter enkel van toepassing als je regelmatig meerdere talen spreekt. Een 8 voor Frans en Duits op je middelbare schoolrapport van tien jaar terug telt dus niet mee.