Ga naar Bakker voor actuele (en meer) prijzen en aanbiedingen.
Gaat jouw bakkershart sneller kloppen van Heel Holland Bakt? En wil jij jouw eigen broden, koekjes en ambachtelijke taartjes leren maken? Als professioneel bakker in spe krijg je alle basistechnieken onder de knie!
Je ontdekt het geheim van een goed rijsproces, gaat aan de slag met grondstoffen en het maken van vullingen- en crèmes. Voor de echte durfal wordt er zelfs een start gemaakt met chocoladebewerking. Uiteindelijk leer je de texturen, materialen en smaken kennen die nodig zijn om het perfecte baksel te creëren.
Content
Het gebruik van suiker, meel en eieren
Vetstoffen, hulpstoffen en halffabricaten
De verwerking van chocolade
Suikerpasta en marsepein
Alles over smaken en kleuren
Verschillende materialen en machines
Het bakken van gistbroden
Werken met crèmes en vullingen
Taarten, koekjes en gebaksoorten maken
Eerste hulp bij problemen
Competences
Je kunt de basistechieken van het bakken toepassen
Je hebt inzicht in de verschillende grondstoffen en materialen
Je kunt zelf variaties bedenken op bestaande recepten