Scribus

‹ Terug

Scribus - NHA

Niveau:
Computer
Duur:
3 maanden
Lesgeld per termijn:
€ 287

Ga naar Scribus voor actuele (en meer) prijzen en aanbiedingen.

Kennismaken met desktop publishing? Volg de cursus Scribus Desktop Publishing Ben je verantwoordelijk voor de lay-out van het verenigingsblad voor je sportclub? Wil je uitnodigingen maken voor verjaardagen of feestjes? Met de cursus Scribus Desktop Publishing leer je snel en gemakkelijk een goede lay-out maken. Scribus is een desktop publishing programma (DTP), vergelijkbaar met bijvoorbeeld Adobe InDesign, Adobe Pagemaker en QuarkXPress. Het gratis programma Scribus is ideaal voor het maken van bladen, advertenties, uitnodigingen en zelfs huisstijlen. Je kunt direct aan de slag. Praktische cursus In de cursus Scribus ontdek je de mogelijkheden van het programma en raak je vertrouwd met de verschillende technieken. Je leert hoe je tekstframes linkt en hoe je een afbeelding in een frame plaatst. Je leert technieken voor het opmaken van een tijdschrift, een advertentie en nog veel meer. Met vele voorbeelden vertaal je de theorie direct naar de praktijk. De technieken en gereedschappen komen gedurende de hele cursus regelmatig terug. Zo word je steeds handiger in Scribus. Elke les sluit je af met heldere en uitdagende praktijkopdrachten. Tips en tricks De volgende onderwerpen komen in de cursus Scribus onder meer aan bod: tekst- en afbeeldingsframes; kleurgebruik; opmaakprofielen; en nog veel meer. Stap voor stap raak je vertrouwd met de opmaaktechnieken. Je vergaart een schat aan kennis en vaardigheden en krijgt heel veel extra tips en tricks. Volwaardig DTP’er Na afloop van de cursus maak je de leukste ontwerpen: van een uitnodiging voor een verjaardag tot een compleet tijdschrift. Volg de cursus Scribus. Leuk voor een hobby, maar ook een waardevolle aanvulling voor je curriculum vitae. In combinatie met de cursussen Gimp en Inkscape beheers je het volledige grafische pakket en kun je snel aan de slag als DTP’er. DTP ernaast doen? Of je bent al tekstschrijver en wilt volledig opgemaakte teksten aan je klanten aanbieden. Dit vertaalt zich direct naar meer geld en je verhoogt je marktwaarde. De klant bespaart immers op een vormgever. Zo werkt studeren bij NHA Studieprogramma Scribus kennismaking met Scribus; tekst- en afbeeldingsframes; beziércurven; masterpages; meer met kleur; opmaakprofielen; foto's bewerken; drukken en printen. Deze opleiding kan worden gevolgd op computers met zowel Windows als Macintosh als besturingssysteem.

Over NHA

De NHA is één van de grootste scholen voor thuisstudies in Nederland. Sinds haar oprichting, ruim 80 jaar geleden, volgden naar meer dan 2 miljoen mensen een cursus en opleiding van NHA.

Erkende MBO en HBO Diploma's
Hogeschool NHA (voor HBO opleidingen) is erkend door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen als rechtspersoon Hoger Onderwijs. Daarnaast vallen de MBO-opleidingen ook onder de Wet Educatie Beroepsonderwijs (WEB. Voor erkende MBO als HBO diploma's zit je dus goed bij NHA.