Aromatherapie

‹ Terug

Aromatherapie - NHA

Niveau:
Complementaire zorg
Duur:
6 maanden
Lesgeld per termijn:
€ 339

Ga naar Aromatherapie voor actuele (en meer) prijzen en aanbiedingen.

Ontdek de helende kracht van geuren met deze Aromatherapie opleiding Geuren zijn altijd belangrijk geweest voor mensen. Wie herinnert zich niet de geur van school of de parfum van oma of andere geuren die een belangrijke herinnering oproepen? Geuren hebben een belangrijke invloed op mensen. Volg de Aromatherapie cursus en ontdek hoe jij de helende krachten van geur in kunt zetten. Opleiding geaccrediteerd door KTNO en erkend door BATC Met persoonlijke begeleiding van een vakdocent Rond de opleiding al in 6 maanden af Bij Aromatherapie worden essentiële oliën ingezet om het welzijn van mensen te bevorderen. Wil jij ontdekken hoe je deze helende kracht toepast om anderen op zowel lichamelijk als geestelijk niveau te helpen? Volg dan de Aromatherapie opleiding en laat je leiden door de heerlijke aroma’s. Aromatherapie cursus; zet essentiële oliën in De Aromatherapie cursus is geschikt voor iedereen die wil weten hoe aromatherapie werkt en hoe je hiermeeécht mensen kunt helpen. Interesse in essentiële oliën is hierbij een must. De opleiding is laagdrempelig en start bij de basis. Je hebt dus geen specifieke voorkennis nodig om te starten met aromatherapie. De cursus is daarmee interessant voor iedereen die een natuurlijke geneeswijze waarbij de mens als geheel centraal staat wil inzetten om het zelfherstellend vermogen te stimuleren. Ook als je werkzaam bent in de zorg of in een schoonheids- of massagesalon is deze Aromatherapie cursus geschikt voor jou. Ondersteun psychisch en fysiek herstel Aromatherapie is een alternatieve geneeswijze waarbij gebruik wordt gemaakt van natuurlijke geuren. In het lichaam werken de essentiële oliën herstellend en beïnvloeden ze het lichaam en de psyche. Dat betekent dat jij de kennis uit deze Aromatherapie cursus in kunt zetten om kwalen te behandelen. Het gebruik van deze essentiële oliën is niet zonder gevaar. Omdat het een natuurlijk product van plantaardige oorsprong is, wordt er vaak gedacht dat het gebruik ervan onschadelijk is. De dosering is echter van essentieel belang. Het is daarom belangrijk dat jij verstand van zaken krijgt. In deze Aromatherapie cursus ontdek je de belangrijkste essentiële oliën en hun kenmerken uit de aromatherapie. Je leert meer over hydrolaten en de verschillende toepassingen van de aroma’s. Ook ga je dieper in op psychische en fysieke (zelf)zorg. Daarnaast komen de atmosfeer en het effect van diffusie op lichaam, psyche en ruimtes uitgebreid aan bod. Na deze Aromatherapie opleiding weet je welke oliën je bij specifieke klachten in kunt zetten en hoe je de helende kracht van geur optimaal benut. Zo werkt studeren bij NHA Studieprogramma In de Aromatherapie opleiding worden de volgende onderwerpen behandeld: De toepassingen en het gebruik van aromatherapie Over essentiële oliën De oliën Atmosfeer Opname door de huid Zelfzorg en zorg: psychisch en fysiek Thema's Hydrolaten

Over NHA

De NHA is één van de grootste scholen voor thuisstudies in Nederland. Sinds haar oprichting, ruim 80 jaar geleden, volgden naar meer dan 2 miljoen mensen een cursus en opleiding van NHA.

Erkende MBO en HBO Diploma's
Hogeschool NHA (voor HBO opleidingen) is erkend door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen als rechtspersoon Hoger Onderwijs. Daarnaast vallen de MBO-opleidingen ook onder de Wet Educatie Beroepsonderwijs (WEB. Voor erkende MBO als HBO diploma's zit je dus goed bij NHA.