Mediator

Sorteer op


Prijs


Niveau


Aanbieder


Vergelijk cursussen en opleidingen voor mediator

En kies de thuisstudie voor mediator die bij jou past. Filter op niveau en prijs. En zie in één oogopslag het aanbod van de grootste Nederlandse opleidingsinstituten. Klik op de studie(s) van jouw keuze. En bezoek de website van de opleider voor meer details en om je in te schrijven.

Mediation

6 maanden € 549,00 laudius cursus
logo

Felle discussies en geschillen zijn van alle tijden. Maar wat als personen serieuze geschillen krijgen die zijzelf niet meer kunnen oplossen? Zie jijmeer

Mediation

6 maanden € 557,00 nha hbo
logo
"Beste thuisstudie opleider van Nederland" - Markteffect 2024

Conflicten oplossen? Volg de cursus Mediation op HBO-niveauWanneer zet je mediation in? Hoe werkt bemiddelen tussen partijen? Wat is de juridischemeer

Waarom kiezen voor een opleiding tot mediator?

Als mediator help je mensen bij het oplossen van conflicten op een vreedzame manier. Dit beroep biedt voldoening, aangezien je partijen helpt om tot een oplossing te komen zonder juridische tussenkomst. Mediation wordt steeds vaker ingezet bij zakelijke, familie- en burenconflicten, wat zorgt voor een toenemende vraag naar goed opgeleide mediators.

Een thuisstudie mediator biedt de flexibiliteit om op je eigen tempo te studeren en de vaardigheden te ontwikkelen die nodig zijn om conflicten te bemiddelen. Deze studies zijn ideaal voor mensen die al werken of andere verplichtingen hebben, omdat je de studie eenvoudig kunt combineren met je dagelijkse leven.

Een veel gekozen optie is de Mediation cursus van Laudius, die binnen zes maanden kan worden afgerond. Deze cursus richt zich op conflictbemiddeling, communicatievaardigheden en het herkennen van verschillende soorten geschillen. Je leert hoe je neutraal blijft in bemiddelingssituaties en de betrokken partijen helpt om tot een gezamenlijke oplossing te komen.

NHA biedt een meer uitgebreide Mediation opleiding op hbo-niveau. Deze opleiding van zes maanden is ideaal voor wie dieper in wil gaan op juridische en psychologische aspecten van bemiddeling. Het biedt een hbo-certificering, wat een erkende kwalificatie oplevert in de sector van mediation en conflictbemiddeling.

Thuisstudies in mediation zijn een uitstekende manier om een carrière op te bouwen in conflictbemiddeling, met flexibele opties die je kunt aanpassen aan jouw situatie. Of je nu kiest voor een cursus bij Laudius of NHA, een thuisstudie mediator geeft je de tools om effectief conflicten te bemiddelen en een positieve impact te maken op het leven van anderen.

Veelgestelde vragen

Een thuisstudie betekent flexibel studeren; waar en wanneer het jou uitkomt met (online) begeleiding door ervaren docenten. In de online leeromgeving heb je altijd overzicht van de lesstof en jouw voortgang. Dus wil je je, in jouw eigen tempo, verdiepen in Mediator, eventueel naast je werk, kies dan voor Mediator als thuisstudie.
Een thuisstudie begin je in de meeste gevallen wanneer het jou uitkomt. Kies een periode waarin je naar verwachting iets meer tijd hebt. En start dan met Mediator. Je kunt in jouw eigen tempo studeren. Ervaring leert echter dat een goed startmoment en een periode waarin je (grotendeels) aaneengesloten en gestructureerd kunt studeren twee belangrijke factoren zijn voor het volhouden van een thuisstudie.
Op Thuisstudie.nl vergelijk je snel het aanbod van Laudius, LOI, NHA en NTI. Dit zijn zonder uitzondering gecertificeerde opleiders die aan de hoogste kwaliteitseisen voldoen. Welk certificaat of diploma je aan het eind van de thuisstudie ontvangt, is afhankelijk van de cursus of opleiding. Maak je Mediator shortlist op Thuisstudie.nl. En klik eenvoudig door naar de pagina van de opleider voor meer informatie over de examinering en het diploma of certificaat.
Een thuisstudie geeft in de regel geen recht op studiefinanciering. De opleiders zijn particuliere instellingen en vallen daarmee buiten de regelingen voor gesubsidieerd onderwijs en daarmee studiefinanciering. Als je een thuisstudie wilt volgen voor (toekomstig) werk, kun je de studiekosten wel meenemen in de aangifte inkomstenbelasting. Vaak krijg je een deel van de opleiding terug in de vorm van een belastingvoordeel. Ga naar de website van De Belastingdienst voor meer informatie.