‹ Terug

Dierenverzorging - NHA

Niveau:
Dierenverzorging
Duur:
6
Lesgeld totaal:
€ 168,00

Ga naar Dierenverzorging voor actuele (en meer) prijzen en aanbiedingen.

Dierenliefhebber? Vergroot je kennis met de cursus Dierenverzorging Ben je een dierenliefhebber en heb jeéén of meerdere huisdieren? Of werk je beroepsmatig met dieren? De cursus Dierenverzorging geeft je inzicht in hoe je met dieren kuntén moet omgaan. Huisdieren spelen in het leven van veel mensen een belangrijke rol: de hond, de kat, het knaagdier of zelfs de goudvis maakt deel uit van het gezin. Maar vaak ontbreekt het aan kennis. Weet je bijvoorbeeld waarom een kat spint? Mag een hond met de pot mee-eten? Is een ronde kom wel goed voor je goudvis? Kortom, hoe zorg je voor een tevreden en gezond huisdier? Van hond tot cavia In de cursus Dierenverzorging komen alle populaire huisdieren uitgebreid aan bod: honden, katten, paarden, konijnen, cavia´s, vogels, schildpadden, schapen, kippen, vissen, enzovoort. Dit maakt de cursus extra afwisselend en het zorgt ervoor dat je uitgroeit tot een ware dierenkenner. De cursus is uitermate leerzaam voor huisdierbezitters, maar beslist ook een aanrader wanneer je overweegt een huisdier te kopen. Een goede voorbereiding is immers... Heb je in werk regelmatig te maken met dieren? Dan levert de cursus je een schat aan praktische informatie op. Lichaamstaal Je leert over het gedrag van dieren en hun leefomgeving. Je leert de lichaamstaal verstaan, zodat je dieren beter gaat begrijpen. Je staat stil bij huisvestingsvragen: waar moet je op letten en hoe houd je hokken, manden en kooien schoon? Ziektes herkennen In de cursus is er volop aandacht voor de verzorging van het gezonde dier: de verzorging van de huid, vacht en veren, het gebit en de nagels. Maar je ontdekt ook hoe je herkent of een dier ziek is en hoe je een ziek dier dan optimaal verzorgt. Kom je beroepshalve met dieren in aanraking, dan is het onderwerp wet- en regelgeving ook belangrijk. Werk je bijvoorbeeld bij een kinderboerderij, een asiel, de dierenbescherming of een dierenwinkel? Dan komt de kennis van de cursus Dierenverzorging je beslist van pas. Meer plezier De cursus Dierverzorging is zeer compleet. Na de cursus kun je nog beter voor je huisdier zorgen en daar beleef je op korte en lange termijn veel plezier van. Volg de cursus Dierenverzorging.

Over

De NHA is één van de grootste scholen voor thuisstudies in Nederland. Sinds haar oprichting, ruim 80 jaar geleden, volgden naar meer dan 2 miljoen mensen een cursus en opleiding van NHA.

Erkende MBO en HBO Diploma's
Hogeschool NHA (voor HBO opleidingen) is erkend door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen als rechtspersoon Hoger Onderwijs. Daarnaast vallen de MBO-opleidingen ook onder de Wet Educatie Beroepsonderwijs (WEB. Voor erkende MBO als HBO diploma's zit je dus goed bij NHA.

https: